Behandeling

Indien we in overleg met u tot de conclusie zijn gekomen dat u een implantaat nodig bent, maken we eerst een CT-scan. Met deze scan kunnen we beoordelen of er voldoende bot aanwezig is.

Mocht u voor 1 implantaat gaan als vervanging van een tand of kies, vergoed de verzekering weinig tot niets. Indien er een prothese op implantaten vervaardig wordt vragen wij naar aanleiding van de foto’s en/of scan de implantaten aan bij uw verzekering.

Vervolgens plannen we een afspraak voor het implanteren, hierbij krijgt u medicatie voorgeschreven. Verdere informatie krijgt u mee voor de afspraak zodat u goed voorbereid bent op de operatie. Doormiddel van een klein sneetje in het tandvlees, kunnen we bij het bot komen. We schuiven het tandvlees af en vervolgens gaan we gaatjes boren op de plaats van het implantaat. Indien we het gaatje groot genoeg hebben plaatsen we het implantaat. Als laatst komt er een afdekdopje op het implantaat en word het tandvlees weer gehecht.

Nu is het tijd om in te helen, dit duurt 8 tot 10 weken. Als deze periode voorbij is kunnen we verder met het vervaardigen van een kroon of prothese.