Financieel

Kosten

De totale kosten van een beugelbehandeling kunnen van tevoren niet precies worden aangegeven. In de eerste plaats hangt de prijs af van het type beugel dat wordt toegepast. Er zijn uitneembare, gedeeltelijk vaste, volledig vaste beugels en combinaties daarvan. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het behandelingsverloop en het aantal behandelingen. Een langdurige behandeling met meerdere beugels zal meer gaan kosten dan een behandeling van korte duur.

Verzekering

Orthodontie zit niet in het basispakket van de zorgverzekering, ook niet voor kinderen. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, moet er een aanvullende verzekering worden afgesloten.  We willen u erop wijzen dat het belangrijk is om vroegtijdig te kijken naar uw verzekering, vaak zien we bij het starten van de behandeling dat voornamelijk kinderen geen vergoeding hebben.  Let op  Er zijn een aantal verzekeraars die 1 jaar wachttijd hebben indien u nog geen aanvullende verzekering hebt of wanneer u een wijziging heeft gehad in de aanvullende verzekering.

Het verschilt per verzekering wat ze  vergoeden voor orthodontie. Wij geven bij het bespreken van de beugelbehandeling altijd een begroting mee zodat inzicht heeft in de totale kosten.

Indien u meer informatie wilt of zorgverzekeringen wilt vergelijken kunt u kijken op: https://vergelijkmondzorg.nl/orthodontie/vergoeding-orthodontie-kinderen-tot-18-jaar/