Aanvraag implantaten

Indien u een prothese heeft en de kaak  ver geslonken is zal deze niet goed op zijn plek blijven zitten. Uw verzekering kan in dit geval, als u aan alle eisen voldoet de behandeling vergoeden. Let op is hieraan een eigen bijdrage verbonden. Uw tandarts kan controleren of het nodig is om de implantaten te plaatsen. Als dit het geval is maken we röntgenfoto’s en eventueel normale foto’s voor uw verzekering.

Uw verzekering bepaalt of er een akkoord gegeven wordt voor het vergoeden van de behandeling. Als wij de aanvraag gedaan hebben krijgt u over het algemeen binnen 2 weken een reactie van uw verzekering. Aan de hand hiervan kunnen we afspraken inplannen of moeten we nog een tijdje wachten. Dit verschilt per persoon. Uw verzekering kijkt hierbij naar een aantal punten.

Indien het niet goed te beoordelen is kan het zijn dat u een oproep krijgt om op het spreekuur van een adviseren tandarts te komen, deze werkt voor de zorgverzekering en bekijkt of de aangetoonde punten ook echt een probleem zijn, hij brengt zijn verslag opnieuw uit naar de verzekering.